.
Srijeda, 18 Listopad 2017    

Zagrebačka tehnikaPočetna
18. Ljetna škola tehničkih vještina "Novi Vinodolski 2017."
Utorak, 01 Kolovoz 2017 07:53
Zagrebačka zajednica tehničke kulture organizirala je 18. ljetnu školu tehničkih vještina u Domu Crvenog križa Villa Rustica u Novom Vinodolskom u dva turnusa: 17.- 24. i 24.–31. srpnja 2017.

Škola je namjenjena mladim Zagrepčanima, podupire ju Grad Zagreb preko Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport i obuhvaća djecu u dobi od 12-17 godina starosti s ponudom brojnih programa, među kojima su dominantni oni koji potječu iz područja tehničke kulture:


Astronomske radionice

Osnove modelarstva i maketarstva


Mala škola željezničkog modelarstva

Mala škola filma, videa i fotografijeRadioamaterska obuka za rad na građanskom opsegu – CB


Edukativni izleti brodicom


Karting i prometna kultura


Edukacija rukovnja računalom


Mala škola speleologije


Slobodno vrijeme – organizirano kupanje, društvene igre, obilazak grada

Smještaj je u višekrevetnim sobama, dva iskusna voditelja organiziraju vrijeme polaznika škole i nadziru ispunjavanje programa, a dnevne programe provode dugogodišnji instruktori tehničke kulture.

Osigurana su tri obroka i užina dnevno, prijevoz na relaciji Zagreb-Novi Vinodolski-Zagreb. Djeca imaju putno osiguranje i osigurana su za rijeme boravka u objektu Crvenog križa Villa Rustica.
Kao i niz godina do sada, ovu Školu donirao je i PBZ Card, privržen djeci s potporom povećanja kvalitete programskih sadržaja.

Osim radionica tehničke kulture, više od 40 polaznika Škole, uz vrsne voditelje i izvanredne domaćine, prošlo je i igre upoznavanja, igre za razvoj pozitivne slike o sebi, razvijalo socijalne vještine i briljiralo na održavnju higijene, kako osobne tako i higijene prostora u kojemu borave. Naši polaznici uključivali su se u sportske i kulturne sadržaje i osvojila brojne nagrade:

- najčišća soba u Eko-patroli
- 2. mjesto u kuglanju
- 2. mjesto u odbojci
- 3. mjesto u stolnom tenisu
- najbolji plesač i plesačica
- diplome za položenu obuku plivanja
- sudjelovanje u večernjem programu Matice iseljenika u kojemu je naša Škola predstavljena recitacijom i pjesmom

Dodatno, za naše polaznike orgaizirana je prigodna proslava raođendana; vožnja biciklom i razgledavanje Grada; vožnja pedalinama; zajedničko druženje na plaži pod mottom: Pokaži svoj talent (uz pizzu i sok), tako da je iskustvo podržavajuće i na našu djecu i ubuduće možemo računati kao osobe koje će se prepoznati i snaći u kaosu vremena i ljudi.XVIII. ljetna škola tehničkih vještina ostvarila je ciljeve koji podrazumijevaju aktivno korištenje slobodnog vremena u kojemu imaju prilike ovladati početničkim vještinama iz djelatnosti tehničke kulture, otvoriti se prema obilju ponude društvenih aktivnosti i, ne manje važno, sudjelovati i biti sponom u zajedničkom uspjehu. Našim polaznicima XVIII. ljetne škole otvoren je beskonačni svijet mogućnosti i oni su ponosni na sebe, kao i organizator na njih. Čestitka svima!


 

Samoprocjena

Ovdje možete preuzeti upitnik i prezentaciju o načinu ispunjavanja upitnika
Upitnik.docx
Prezentacija.pdf

Tekst pravilnika (NN 119/2015)

Grad Zagreb
bottom

top

Podaci o članicama

Najčitanije

DOWNLOAD zona

Trenutno korisnika

Trenutno aktivnih Gostiju: 42 

bottom

web dizajn ........Fotografika........ Joomla! je Free Software objavljen pod GNU/GPL Licencom.