.
Srijeda, 18 Listopad 2017    

Zagrebačka tehnikaPočetna
Održani prvi Dani tehničke kulture Grada Zagreba
Utorak, 11 Rujan 2012 15:23

Za zagrebačke tehnikaše ovaj rujan započeo je u oštrom tempu: dvije velike manifestacije od velikog značaja za gradsku tehničku kulturu i za Grad Zagreb koji ih podupire, izmjenile su se na jednom mjestu – Dom tehnike na Jarunu – i u četiri dana okupile brojne profesionalce, amatere, entuzijaste, djecu i odrasle na više od 1500 metara kvadratnih oko svoje programske ponude.

Prvo je, 07. i 08. rujna održan 14. po redu Zagreb Radio Fest – tradicionalna manifestacija radioamatera, strukovni sajam utemeljen još 1999. i priredba od posebnog interesa za Grad Zagreb.
Potom su, 09. i 10. rujna na istom mjestu organizirani prvi Dani tehničke kulture koji su privukli veliku medijsku pozornost, a svečano su otvoreni u ponedjeljak, 10. rujna u 10:00 sati od strane veterana među volonterima, gospodina Ivana Špiljaka, aktivista Kluba mladih tehničara Dubrava.


Posebnu čast ovoj manifestaciji iskazali su svojim dolaskom i obraćanjem gradonačelnik Milan Bandić, predsjednik gradske Skupštine Davor Bernardić i predsjednik Hrvatske zajednice tehničke kulture prof. dr. sc. Ante Markotić koji su, u društvu domaćina, gospodina Jadranka Baturića, predsjednika Zagrebačke zajednice tehničke kulture i svojih bliskih suradnika s vidljivim interesom obišli sve izlagače i radionice.Organizator Zagrebačka zajednica tehničke kulture, zajedno sa svojim članicama, uz potporu Grada Zagreba, pokazali su posjetiteljima kojim se sve tehničkim djelatnostima Zagrepčani, a osobito njihova djeca, bave ili ih mogu provoditi kroz sustav udruga tehničke kulture okupljenih u 13 strukovnih saveza i Zagrebačku zajednicu tehničke kulture, njezina četiri centra tehničke kulture na Črnomercu, Trnju, u Sesvetama i Dubravi, kao i pri Domu tehnike na Jarunu, Zagrebačkoj zvjezdarnici, Zagrebačkom računalnom savezu itd.

Dani tehničke kulture imali su za cilj informirati o nebrojenim mogućnostima bavljenja nekom od tehničkih djelatnosti koje se u Zagrebu pokušavaju održati i razvijati već više od 60 godina i kroz koje su se odgajale i osposobljavale brojne generacije naših sugrađana. Također, manifestacija skreće pozornost na bogatstvo sadržaja koji nudi tehnička kultura za korisno i kreativno provođenje slobodnog vremena tijekom kojega djeca i mladi imaju priliku usvojiti znanja i steći korisne vještine koje će im obogatiti život i uvećati sposobnosti.


Dani tehničke kulture objedinjuju djelatnost preko 15.000 korisnika programa tehničke kulture godišnje u Gradu Zagrebu kroz udruge okupljene u 13 strukovnih saveza i mnoge samostalne udruge specifične djelatnosti. Svi oni članice su Zagrebačke zajednice tehničke kulture koja koordinira njihove aktivnosti i skrbi za kvalitetu djelatnosti.

Osim izložbenog dijela, ovdje su održane radionice i pokazne edukativne vježbe, predstavljeni domaći i međunarodni uspjesi, razmijenjene informacije, obavljeni dogovori o budućim suradnjama i zacrtani planovi za moguću bolju budućnost zagrebačke tehničke kulture.


U smislu edukativnih, formalnim obrazovnim programom neobuhvaćenih, a posebno u području izvanškolskih i izvannastavnih aktivnosti, ova djelatnost korisnik je gradskog proračuna na godišnjoj razini temeljem Javnih potreba Grada Zagreba u tehničkoj kulturi, a provodi ju manji broj profesionalno zaposlenih instruktora i više stotina volontera koji su pripremili i proveli vrlo uspješne prve Dane tehničke kulture Grada Zagreba.

Ovim putem zahvaljujemo svim učesnicima, suradnicima i partnerima koji su se spremno odazvali i predstavili se zagrebačkoj javnosti u najboljem svjetlu:

SAVEZIMA

Savez inovatora Zagreba

Savez udruga pedagoga tehničke kulture Zagreba

Zagrebački astronomski savez

Zagrebački automodelarski savez

Zagrebački fotokino savez

Zagrebački karting savez

Zagrebački maketarsko–modelarski savez

Zagrebački računalni savez

Zagrebački radioamaterski savez

Zagrebački savez CB radioklubova

Zagrebački savez klubova mladih tehničara

Zagrebački savez tehničkih djelatnosti na vodi


Zagrebački zrakoplovno tehnički savez Rudolfa Perešina


SAMOSTALNIM UDRUGAMA
Karting klub GB

Klub željezničkih modelara "Zagreb"


ORR Svi smo protiv

Udruga minijaturista, maketara i igrača stolnih strateških igara AGRAMUREDU ZA UPRAVLJANJE U HITNIM SITUACIJAMA


 

 

 

Samoprocjena

Ovdje možete preuzeti upitnik i prezentaciju o načinu ispunjavanja upitnika
Upitnik.docx
Prezentacija.pdf

Tekst pravilnika (NN 119/2015)

Grad Zagreb
bottom

top

Podaci o članicama

Najčitanije

DOWNLOAD zona


bottom

web dizajn ........Fotografika........ Joomla! je Free Software objavljen pod GNU/GPL Licencom.