.
Ponedjeljak, 20 Studeni 2017    

Zagrebačka tehnikaPočetna
Svečano otvorena izložba „Svjetla Gradeca“
U čast 150 godina Gradske plinare Zagreb –  memento Zagrepčanima, i Gradu Zagrebu na znanje, Zagrebačka zajednica tehničke kulture postavila je izložbu fotografija autora Josipa Ušaja pod naslovom „Svjetla Gradeca“ u svojoj galeriji koja, na Trgu žrtava fašizma 14 djeluje pod nazivom galerija Vladimira Horvata.

Izložbu je svečano otvorio predsjednik Skupštine Grada Zagreba, gospodin Davor Bernardić  u četvrtak, 02. veljače u 19:00 sati u nazočnosti zamjenika pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport, gospodina Tedija Lušetića; direkotra Gradske plinare Zagreb, gospodina Brune Lackovića i predsjednika ZZTK, gospodina Jadranka Baturića.Izložba je opremljena brojnim fotografijama, reprintima arhivskih materijala, kolažima u slici i plakatima u riječi – organizirana u priču o prošlosti i sadašnjosti javne rasvjete gradske jezgre s porukom o njenoj vrijednosti, važnosti, održivosti i, poželjnoj budućnosti.

Sponzoriranjem izložbe, Gradska plinara Zagreb inaugurirala je svoju 150-tu obljetnicu posvećenu Zagrepčanima koji su već stoljeće i pol u suživotu s energentom koji teče „krvotokom“ Grada. Instaliranjem plinske lanterne u središtu Galerije, Plinara je osigurala atmosferu koja je  uživo poduprla temu izložbe, a njezin zvuk osigurao je Hrvoje Hegedušić, izvođenjem najljepših svjetlu posvećenih stihova uz akustičnu gitaru koja u ovoj Galeriji ima svoj dom.

Brojni uzvanici i gosti uživali su u fotografijama starogradskih rasvjetljenih veduta: starovjekih i novovjekih  pokraj kojih dnevno prolaze – a ne vide ih – jer su Zagrepčani navikli na ugodu Grada kojemu, međutim, treba njihova skrb.

Izložba je otvorena svakim radnim danom od 8:00-20:00 sati i traje do 14. veljače.

Ovdje pogledajte galeriju slika s otvaranja izložbe "Svjetla Gradeca"
 

Samoprocjena

Ovdje možete preuzeti upitnik i prezentaciju o načinu ispunjavanja upitnika
Upitnik.docx
Prezentacija.pdf

Tekst pravilnika (NN 119/2015)

Grad Zagreb
bottom

top

Podaci o članicama

Najčitanije

DOWNLOAD zona


bottom

web dizajn ........Fotografika........ Joomla! je Free Software objavljen pod GNU/GPL Licencom.